Bröllopsresa

Vår bröllopsresa gick till…….. tra la la la laaalllaa laaaa…. Italien!

Vilket land, vilket kustlandskap! Vi spenderade en vecka längs Amalfikusten. Mycket vackert.

Flög från Landvetter till Neapel med mellanlandning i München. Neapel vilken stad, brr… får lite rysningar. Tur att vi bara skulle hyra en bil och sedan åka därifrån direkt. Väldigt förfallen och hemsk stad, kändes i kroppen att man inte ville vara där. Lurigt minst sagt. Och så bjöds det på värsta åskovädret, fruktansvärt, men det kan man ju inte styra över direkt… 😉 Vi åkte iallafall vidare mot Sorrento, där var det härlig stämning. Vi bodde på Hotel Villa Garden i Sant´Agnello, precis i utkanten av Sorrento. Jättefint och trevlig personal. Lugnt och harmoniskt. Precis vad vi behövde. Vi parkerade oss i deras hammock med våra böcker alldeles vid poolen ett flertal gånger. Ja, det med att gifta sig tar på krafterna. Vi orkade inte göra speciellt efter bröllopet, faktiskt i flera dagar. Det var så att vi ångrade oss lite att vi hade bokat resan så snart inpå, för vi hade gärna velat stannat hemma och varit med nära och kära istället. Men det är ju svårt att veta innan hur skulle vilja göra 🙂
Tre nätter var i på första anhalten och jag kan verkligen rekommendera hotellet och dessa restauranger: Restaurang Capanno (så in i bänken god pizza) Restaurang La Marinella (sjukt god pasta, storslagen utsikt, en pärla som man får åka hiss ner till) och Restaurang Ruccio (bästa ravioli och tomatsås jag någonsin ätit, deras egengjorda citronsorbet var något i hästväg). Något som vi tyckte var riktigt trevligt var att man som gäst på hotellt kunde säga till vilken restaurang man vill äta på så bokade de och så kom det en man restaurangen och plockade upp oss och sedan när vi var klara körde de oss tillbaka.

CIMG4941

CIMG4919

CIMG4915

CIMG4943

Vi åkte sedan vidare till Positano. Det var vackert, otroligt vackert (välanvänt ord, vackert)
Vi bodde på Colle dell´Ara, ett B&B, har ni möjlighet att bo där så gör det! Det är en upplevelse för alla sinnen. De har visst många gäster som spenderar sin bröllopsresa där. Det var otroligt spännande, jag vet inte om jag ska skriva så mycket mer om det stället i sig för det är lite så att man får upptäcka det själv när man är där.
Vi gick iallafall ner till Positano centrum och det var ju lättare sagt än gjort. Det var måååånga trappsteg, våra vader skakade av utmattning. Det är ju ganska brant, hela orten är ju byggd vertikalt eller diagonalt?…. Kan man skriva så? Haha. Sök på Positano får ni se. Vi gick från bergen och ner till stan. Ca 2000 trappsteg. Om vi fick träningsvärk? Oh yes! From hell. (Två dagar senare trodde jag att mina vader skulle spricka och sprängas när jag gick) Vi tog bussen tillbaka 🙂
Vi åt på Restaurang La Tagliata (Ingen meny, det bara kom ut rätter efter rätter… det var så otroligt kul! Väl värt ett besök) och så åt vi där vi bodde på Colle dell´Ara, det var också riktigt spännande, det måste ni också uppleva om ni får chansen. Pappan i familjen som driver stället lagade middagen (5 rätter när vi var där) och den gjordes på det de odlade. Fantastiskt.

DSC_1236

DSC_1253

CIMG5003

Efter två nätter i Positano åkte vi till Amalfi, sista anhalten på resan. Där var det livat kan jag säga, vi bodde på Hotel Residence, mitt i centrum. Mycket ljudligt och så… men det var ändå väldigt fint. Vi blev stamgäster (efter två middagar) på Restaurang Marina Grande (Vilken mat och vilken service). Vi promenerade väldigt lite (i och med onda vader) i staden, man hade nog velat se mer. Vi badade och låg sedan under ett parasoll och läste en hel dag. Välbehövligt och jätteskönt. Det var goare temperatur här i Italien än på hemmaplan, mer lagom med 23-24 än 31-32. Tycker jag iallafall, smälter bort när det blir för varmt och kan inte sova ordentligt under nätterna. Man känner sig liksom mosig i hjärnan. Men iallafall. Hotellrummet var finfint. Något som jag tyckte var lite läskigt var att efter vi hade varit och ätit middag på kvällen så kom vi tillbaka till rummet och tyckte det kändes som att någon hade varit där… märklig känsla. Och så får vi se att de varit och bäddat i ordning för att vi skulle kunna lägga oss. Tagit undan överkast och vikt lakan/täcket så vi bara kunde hoppa ner i sängen. Det var lite lattjo, har inte varit med om tidigare.

DSC_1281 DSC_1283 DSC_1286 DSC_1298 DSC_1319

Otroligt härliga dagar, trevligast och roligast var det att gå på alla dessa restauranger, vilken mat dem har i Italien! Gudomlig. Man åt ju lite för mycket varje kväll… ja, det blev ju minst tre rätter varje kväll förutom första dagen då vi åt pizza. Men resten utav veckan var det så mycket.

Vi åkte genom Salerno på vägen till Neapel dagen vi då skulle åka hem. Hemlängtan? Jaaa 🙂 Vi ville ju titta på våra bröllopsgåvor och kika igenom allt från bröllopsdagen, prata med våra familjer och vänner om den storslagna dagen. Och det var så skönt att lämna Neapel – Den läskiga staden. Tur som sagt att vi bara skulle flyga dit och hem därifrån. Hade inte velat spendera en timme på deras gator och torg.

DSC_1323

 

Vi hade en finfin resa iallafall, det är det viktigaste! Otroligt god mat, härligt folk och mäktiga vyer har vi fått skåda. Tackar våra gäster för alla bidrag till vår bröllopsresa! 🙂

Lämna gärna en snäll kommentar, då blir jag glad.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s